Még nincs itt az idő.

Akar e kormányt és rendszert váltani a nép?

 

NEM. A többség jól elvan ebben az orbáni posványban. legfeljebb a nép egy kis része akar, de a többinek épp megfelel ez ami ma van. A nagyon nagy többség jól elvan ebbéli létében.  Mindig is megfelelt neki Horthy szegény világa, Kádár szocializmusa és most Orbán szép új világa ami ötvözi a szocializmust egy szép kis gyűlölet fasizmussal. Nevezzük orbánizmusnak, amit immáron 12. éve tol és élvezi.

 

Fogják a kezét, nem kell olyan megerőltető dolgokkal foglalkozni mint tanulás meg gondolkodás, megkapja a napi instrukcióit, az éves alamizsnáját, a napi kit kell gyűlölnie játékát és jól el van ebben a kis orbáni létben. Még a kirakat ellenzék is valójában csak hőbörgésre képes mert ennél több nem jön ki a boszorkánykonyhájából. A parlamenti bársonyszék, a naponta "tiltakozhat" lét, az "eddig és ne tovább" engedett póráz a nyakán és az ezért kapott havi pár millás fizu tökre elég is neki. Nincs se kényszer se cél se hit, hogy valóban változást akarjon.

Álmok vannak, hazug ígéretek, de valódi cselekvés, főleg akarat a változásra, na az nincs. Ez jól látszik abból a viselkedésből, ahogy képviselői bevonulnak a tévé stúdiókba, vagy nyilatkoznak a sajtónak, de ha rákérdeznének, mint ahogy meg is teszik a riporterek, hogy pl. az áfá-val mi a tervük, hogy valami konkrétumot mondjanak már így alig 60 pár nappal a választás előtt, csak a mismásolás a hazudozás, meg a "majd meglássuk mennyi van a kasszában" mert addig felelősen nem tudnak nyilatkozni. Pedig csak egy szaros áfáról beszélnénk aminek a száma nem sok mindenben függ a kincstár tartalmától. Ha, meg mégis csak függ, akkor lehet minden marad így ahogy most van? Mert ugye ha üres a kincstári ládikó akkor mire az ígérgetés? Én meg úgy vélem, ha ezt az apró dolgot nem lehet konkrétumokba önteni, hogy mondjuk az alapvető élelmiszerek áfája 5% lesz, a 27%-os áfát mondjuk levisszük 24%-ra, hogy a pelenkák meg a bébi cuccuk áfája 0% lesz, akkor mégis mit várnak az ellenzéki pártok a néptől? Bemondásra kellene elhinni, hogy ha majd ők jönnek akkor jön a kánaán is? Megfigyelted? Semmi konkrétum csak az el és kikerülő hablatyolás. Majd ha, meg ha, akkor majd, mindenki meglássa. Mit pajtás? Bemondásra adjon bianko csekket a nép csak mert a két szép szemetekért? 12 éve látja a nép mire vagytok képesek és erre a 12 évre adja a hitét nektek?

 

Komolyan de télleg. Ne röhögtessük egymást. Ez a nép semmi mást nem akar mint sodródni a létben. Sem hite, sem akarata nincs, hogy változtasson. A vezetői, a politikai elit, sőt, még a diplomás megalkuvó rétege is, pedig ezt az akaratát szépen ki is szolgálja v elégíti. Mert mint a rómaiaktól tudjuk, a népnek semmi más nem kell mint cirkusz és kenyér. A rabszolgák társadalma ennyivel meg is elégszik. Ezt pedig megkapja Orbán Viktortól. Ennél többet az ellenzék sem tud adni, de még ha tudna is? Vajon kellene az a népnek? Mert a nagy kérdés itt mégis csak az, hogy mit akar a nép? . Azt pedig látjuk. Minden közvélemény kutató pontosan méri és meg is mutatja a nép akaratát. A nép pedig amit biztosan nem akar, hogy itt bármilyen változás is legyen. Ebben az országban, soha, mondom SOHA nem volt több 1.5-2 millió embernél, aki valóban akarta az európai életet, valóban európai akar lenni, demokrata, szabad liberális elveket valló.

A mérések ma ott tartanak, hogy a két tábor fej-fej mellett. Ha azt kérdezik az ellenzéki szavazótól, hogy hisz e egy kormányváltásban, akkor az ellenzéki szavazók 36%-a mondja azt hogy nem nagyon, ergo nem hisz benne. A korrupció az a népnél most úgy áll, hogy a Fidesz szavazók 2% utasítja el az ellenzéki szavazóknak meg a 17%-a. Miről beszélünk?

 

 Tényleg hagyjuk, mert ha egy nép ennyire jól el van egy korrupt orbáni világban akkor valójában nincs miről beszélnünk. Persze tudjuk miért. Mert e nép így szocializálódott, ezt a korrupt világot élte évtizedeken évszázadokon át. Eladott, megvett előnyök, diplomák, jobb jegyek az iskolában, a munkahelyen nyalt és taposott  csak hogy előnyben lehessen a másikkal szemben. Mindenki azzal kenődött amihez épp hozzájutott. Vagy megkenték. A kisvállalkozó aki itt mindig a patásördög volt mert lehúzza a népet. Mint most a csirkefarháttal ugye. Mert mit is mondott mezőgazdasági miniszterelnökúrelvtárs? A kereskedők 46%-os haszonnal dolgoznak, épp itt az ideje, hogy szolidárisak legyenek ők is és finanszírozzák a kormány meg a fideszes elit  közpénzlopását. Mert nehogy már a kulák parasztja gazdagodjon itten kérem a népen. A nép pedig újra boldog mert jól megkapta a kulák parasztja(is) ő pedig olcsóbban zabálhatja a csirkefarhátat. Mondom, cirkusz és kenyér. Nem kell ide több. Ha ez megvan a napi kitt kell ma gyűlölni mellé, akkor ez a nép boldog és elégedett. Persze tisztelet annak a kevés kivételnek amely ebbe a létbe meg lassan beledöglig mentálisan.

Nem lesz itt semmi kormányváltás, se rendszerváltás, legfeljebb alsógatyát váltunk, persze csak akkor ha a hordott már eléggé büdös. Akkor is duzzogva.    

 

Annak aki még 12 év után sem érti no pláne vak hogy lássa mire megy ki Orbán társasjátéka, már nincs mit mondani. Tudás vagy turul – ezen múlik minden. Semmi kétség, a jelen állás szerint ez a rezsim kap még újabb négy évet és még jobban tönkre fogja tenni Magyarországot, de a majd tovább terjedő nyomor és elkeseredés aligha lesz többé kimagyarázható. És akkor talán Orbán ezt az egész mániákus, kilátástalan tudatállapotot is magával viszi. Talán. Mert ha itt marad, ez a nép egy modern világban halálra lesz ítélve. Kihalásra. Bedarálja majd a tudás, a jövő. Ott ahol nincsenek ma határok, ahol szabadon mehetnek az emberek, van alternatíva. A nemzeti nacionalista turulos jobboldal világa leáldozott. Még akkor is, ha foggal körömmel kapaszkodik a múltjába. Orbán ezen megálmodott világa, ami egy fura egyvelege az elmúlt száz év magyar ámokfutásának. A végeredmény. Amolyan tényleg magyaros egyedi egyveleg. Kádári Horthysta Szálasis egyveleg. Egy torz amorf szüleménye e népnek. Mert kétség sem lehet többé. Orbán és rezsimje ennek a népnek az eltelt száz év végeredménye. Ennyire voltunk képesek. A múltból soha nem tanuló, az elkövetett hibánkat soha nem felvállalni merő, a fejlődést a tudást kirekesztő, igazából a múltban élő nemzetként, nem lehetett más végeredmény.

56' forradalmi szelleme már soha nem lángolhat fel ebben a népben. Kiölték belőle. Ezért hiú ábránd abban bízni, hogy Orbánt és csapatát ha másképp nem megy, majd kaszával és kapával zavarja el a nép. Az orbáni rendszer leváltásának egyetlen módja a saját bukása. A jobb oldal felébredése, a kijózanító ráeszmélés, hogy pártjaik, és vezetőik, egy soha el nem jövő álomvilágba vezették őket. A kudarc, az egyre romló és szegényedő lét fogja ráébreszteni őket, hogy az út amin járnak járhatatlan. Nincs jövője. Még a jelenje is csak a mindennapokban szajkózott hazugságokkal tartható fent.

„Az Orbán-rezsim, mint minden önkényuralom, korrigálhatatlan, mert éppen a saját bűneiből él. Az egyetlen jó hír, hogy ennek a beteg, deformált rendszernek, amely még a lerobbant, zsúfolt kórházak felújítása helyett is üresen tátongó pompás stadionokba öli a pénzünket, pont annyi esélye van a fennmaradásra, mint valamennyi hasonló elődjének."/Bruck/

Ma még abban a hitben élnek Orbánék és az őket kiszolgálók és hatalomban tartók, hogy bármi lesz is megússzák majd.

Nem meglepő hisz diktatúrákban nem szokatlan a veszélyérzet hiánya. A kormány ideológusai, legismertebb arcai, az elnyomás »törvényi alapjait« megteremtők, az országot szisztematikusan félrevezető közrádió és köztévé irányítói, a milliárdokkal kitömött propagandaintézmények emberei, egyszóval a rezsimet az utolsó leheletükig kiszolgáló főemberek és politikusok mind abban a hitben élnek, hogy nincs mitől tartaniuk. Fel sem merül bennük, hogy uralkodásuk éveiről egy új parlament egyszer még kimondhatja, hogy önkényuralom, tehát törvénytelen volt. Bíznak benne, hogy ügyvédeik, offshore szakértőik minden nyomot eltüntettek, minden szálat elvágtak, a vagyonuk kikezdhetetlenül legalizálva, ezért a rendszer bukása után az élet majd megy tovább, és ők zavartalanul élvezhetik a bankszámlájukon összegyűlt milliókat, milliárdokat. És ki tudja, lehet, hogy jól gondolják, mert még hosszú ideig nem lesz olyan kormányunk, amely nagyon sok emberhez hasonlóan maga is elképzelhetetlennek tartja, hogy ez a tengernyi bűn elszámolatlanul maradjon. Bármeddig kell is azonban várnunk, ebből a tragédiából igazságszolgáltatás nélkül Magyarország nem fog tudni talpra állni. De valóban csak feddhetetlen emberek kezdhetnek majd hozzá, hogy a bukott rezsim hívei is képesek legyenek elfogadni. Mert ők itt fognak maradni. Köztünk. Velük kell majd egy új országot építeni. De ahogy a prérin nem sarjadhat új fű, csak egy hatalmas tűz után esőtől öntözve, úgy egy népnek is meg kell tisztulnia a régi begyöpösödött gondolatoktól, szokásoktól berögzült sehová sem vezető gyakorlatoktól. Sok idő, generációkon át. Mert egy másképp gondolkodni képes nemzedék csak úgy nem nő ki a földből. De az első lépést nekünk kell megtenni, nem tolhatjuk rá egy jövőbeni nemzedékre. De most még a magyar nép szenved, és ennek egyetlen oka van: a lelke mélyén érzi, hogy nem nyugati ország. Érzi, hogy nem képes felnőni és megfelelni a nyugati életnívóhoz, életstílushoz szükséges követelményeknek. Mert hiányzik az akarat. Elég ránézni egy külföldire s ordít a különbség. . A mosoly, a modor, a viselkedés, a teljesítmény, a hozzáállás, semmi sem nyugati. Az első lépés sem megkerülhető. Ott legbelül az embereknek fel kell nőni a feladathoz.

 

Most még nem lesz itt semmi kormányváltás, se rendszerváltás, legfeljebb alsógatyát váltunk, persze csak akkor ha a hordott már eléggé büdös lesz Akkor is duzzogva. Még nincs itt az idő. Még egy cseppet várni kell az első igazi váltani akarós lépésre. Még nem értünk az orbáni ámokfutás végére, mondhatnám, még nem fáj eléggé.

kezfa.jpg