Véleményposzt

"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."

 

 

Alig pár nappal vagyunk a választások előtt. Jól látható, hogy nincs a népben kormányváltó hangulat. Még, az ellenzéki térfél is csak kétharmados lelkesedéssel hisz benne, hogy lehetséges lesz. Már nem akarom sokadszorra leírni, a magyar nép, a magyar össznépi társadalomról alkotott véleményem. Azért sem mert kellőkép sok ember nem bírja el a valóságot. Aki folyamatosan olvas tudja, aki csak idetéved az meg úgyis csak anyázna jobb esetben, vagy felnyomna a Facebook-nál mert jó magyar szokását eme nép soha nem lesz képes levetkőzni. Történelme során soha sem volt képes. Ezt sem.  Szóval ezen átugranék, meg amúgy sem terveztem regényt írni.

 

Mereven és makacsul hiszek abban, hogy most már nem szabad leváltani a Fideszt. Nem azért nem mert a jelenlegi ellenzék, élén MZP-vel nem lenne alkalmas kormányzásra. Alkalmas lenne, mert ezt az országot alig 50 jól képzett ember simán elvezetné akikben az emberi  alapértékek dominálnak és láthatóan az ellenzékben domináns eme tétel. Amúgy is. Nincs más alternatíva. Az ellenzéki tábor ezt volt képes kitermelni magából 12 év alatt. Mint ahogy a másik oldal meg azt amit látunk. DE, mind a két tábor történelmi felelőssége és persze bűne is egyben, hogy az van amit élünk. Az egyre pusztuló nemzeti mentalitás, az egyre nagyobb szakadék magyar és magyar közt. Az ország folyamatos leszakadása Európától, a világtól, az emberi alapértékektől a vágyott felzárkózás helyett. A mindig is irigyelt nyugati világ ebben a magyar népben csak az álmok világában létezik. Mindig is csak ott létezett. Épp ezért soha sem valósulhat meg. Soha nem fogjuk utolérni Ausztriát, még akkor sem, ha most kormányváltás jönne. Felzárkózni sem fogunk még az európai közép szintjére sem mert ahhoz sincs meg a legfontosabb tényező.  Az  AKARAT. Ne feledjük a vágy nem azonos az akarattal. A változáshoz pedig nem elég arra vágyni, akarni is kell.

 

Az akarathoz és aztán a megvalósításhoz  pedig tömeg kell. Nagy, nagy tömeg. Nagyon nagy tömegnek kell akarnia a változást, hogy elinduljon a változás felé. Az pedig a hatalmas árok miatt ami itt húzódik magyar és magyar közt, nincs. Nem is lesz. Épp ezért a magyar nép a sodródáson kívül nem alkalmas bármilyen cél megvalósítására  a jövője érdekében. A legfontosabb hiányzik belőle. Az AKARAT. Most jobbra sodródik. Aztán mikor bekövetkezik a fenntarthatatlan lét majd balra fog sodródni mert eléggé fájni fog, na meg a regnáló kormány döntése lesz, hogy kiszáll a játékból mert már képtelen lesz megoldani a problémákat dezinformációval hazugságon alapuló propagandával. Az egész magyar történelem erről szól. Na meg az árulásokról. De ez egy másik történet, bár minden mindennel összefügg azért. Szorosan függ össze.

 

Ha, hinni lehet a statisztikákban, a közvélemény kutakodók felméréseiben, akkor ezek mind - mind alátámasztják azt amit mindig is mondottam, hogy itt max 2 millió valóban változást akaró ember él az ellenzéki oldalon. Soha sem élt több.  Aki még a történések ellenére is hisz egy ellenzéki győzelemben. 60-66%. Ezt méri minden mérés. Ez meg nagyon kevés a változáshoz. A győzelemhez meg még kevesebb. Főleg úgy, hogy a jobboldal eleve nem akar változtatni a jelenlegi helyzetén.  Megnézve történelmét a magyar népnek, mindig is kevés volt. Soha sem volt akkora meghatározó tömeg, hogy változást érjen el, megvalósítva az akaratát. Ha, lett volna, ma büszke európai országként Ausztria szintjén élne. Joggal lehetne büszke, sőt joggal érdemelné ki a tiszteletet, a most kiköveteléssel szemben.

 

Szóval. Igen. Az ellenzék alkalmas lenne a kormányzásra. A nép nem alkalmas a változásra. Épp ezért, bár kormányváltást szeretnék meg akarnék is, de azt is tudom ennek még nincs itt az ideje. Addig pedig tovább növeli azt a számlát amit majd a végén ki kell fizetnie. Ha, akarja ha nem, a végén a számlát mindig a nép fizeti ki.   

61e6993d16e74c9846af4c7fdd1c5f57acb2e6587d890a4d32bce0c99ae18db4.jpg