A torz magyar társadalom

 

Ez a választás feltette a koronát arra az egyszerű tényre, hogy a magyar nép nem nemzet, hogy a magyar népnek nincsenek világos nemzeti minimumai, ezek melletti világos kiállás ha kell össznépileg és ezen hiányosságai miatt úgy rángatja a népet  Orbán, ahogy csak kedve tartja. Az sem elhanyagolható tény, hogy ez a 12 év elég volt arra, hogy egy Marianna-árkot húzzon a nép két fele közé. Azt sem szabad elfelejteni hogy a nép 5-20%-a fasiszta beütéssel rendelkezik, hogy mikor mennyi az az adott helyzettől függ. Szóval  a magyar társadalom ezer felé darabolt, mentálisan gödörben van, gyűlölködő miközben hatalmasra duzzadt benne a nemzeti ego. Átírja a történelmét, a tegnap hősei mára kikerültek a nemzet nagy Mesekönyvéből. 

Baloldali szavazók tömegei szavaztak át a Fideszre pusztán azért mert elhitték, hogy a Fidesz a békét az ellenzék a háborút akarja vagy mert elutasították MZP-t. Egy egyszerű mondat képes volt átértékelni mindent. Nem azért mert a mondatnak ekkora ereje volt, pusztán azért mert a félelem elvette a racionális gondolkodásra való képességet. Valójában senki nem akart háborút, de ha egy miniszterelnöki székbe készülő, buta meggondolatlan mondatokat mond ki folyamatosan, sérteget bizonyos csoportokat vagy azt mondja, hogy aki a Fideszre szavaz az nem keresztény, akkor nem lehet csodálkozni, hogy szavazók tömegei fognak otthon maradni vagy átszavazni a Fideszre vagy besegítenek a Parlamentbe egy nyíltan náci pártot. Arról csak halkan tennék említést, hogy a Gyurcsányozás ebben az országban 100 évig mozgósító erővel fog bírni.  Az ellenzéki összefogás valójában nem volt összefogás. Még ez az egyszerű feladat sem volt megugorható részükről. Nem volt benne erő, munka és hit a győzelembe, hiszen ez ment át a nép felé és ez megmutatkozott abban, hogy kb. 1 millió ellenzéki szavazó tűnt el egyik pillanatról a másikra az összefogás mögül.   

Az ellenzék 12 éve azt az egyszerű feladatot képtelen megoldani, hogy egységesen eldöntsék minek nevezzék Orbán rendszerét és mivel képtelenek erre, harcolni sem képesek ellene. Aztán, mivel ezt képtelenek eldönteni, arra is képtelenek hogy megértsék a választási rendszert amit 2012-ben megalkotott a Fidesz.  Mert amit eddig csináltak és csinálnak pontosan tükrözi, hogy láthatóan nem értik a játékot. Nem véletlen lett a 4. kétharmad. Fel kell tenni még egy aprócska kérdést. Vajon Karácsony, aki toronymagasan megnyerhette volna az előválasztást ( minden kutatás ezt jelezte) miért lépett valójában vissza MZP javára. Nem a maszatolás érdekel amit hallottunk magyarázatként, ha nem a valódi igazság. Mert arra magyarázatot kellene adni, hogy egy balliberális összefogás egy néppártosodott Jobbikkal, vajon miért ültetett a nyakára egy jobboldali konzervatív keresztény embert aki valójában a futottak még kategória volt. Mert az, hogy valaki egy városban nyert még nem teszi őt országos politikussá és nem is volt az. Az sem teszi azzá ha valaki önjelölt Messiás szerepben tündököl és hatalmas az ÉN benne. Azt is meg kellene érteni végre, hogy nincs kiábrándult Fideszes. A Fidesz támogatottsága a táborban 95- százalék feletti. valójában jelentéktelen az a tömeg amelyre azt mondta MZP, hogy kiábrándult Fideszes. Sértett Fideszes van legfeljebb akik nem fértek oda a tűzhöz.

MZP nem volt alkalmas arra, hogy vezesse a balliberális oldat. Ezt pedig az ellenzéki pártoknak látniuk kellett volna, mert ha nem látták akkor még nagyobb a baj ezeknél a pártoknál mint azt gondolom. MZP nem kiábrándult Fideszes volt, ha nem sértett fideszes, ahogy az őt támogatók is akik kost pártot akarnak alapítani MZP vezetéséve.   Aztán azt is jó lenne megtudni, hogy vajon mi motiválta az ellenzék 6 pártját, hogy ezt elfogadja, lenyelje és még akkor se rakjon rá féket amikor jól láthatóan elszabadult hajóágyút játszott, és minden esti kijelentését aztán hetekig kellett kimagyarázni. Vajon hogy van az, hogy sem irányítani sem kordában tartani nem lehetett miközben egy kívülről jött ember volt akinek ugye el kellett volna fogadni a hat párti megegyezést. Sőt! Volt e egyáltalán a hat pártnak közösen a választott vezető által kommunikálható előre lebeszélt és egyeztetett beszéde, hogy mit és hogyan kell kommunikálni a kampányban, mert amit láttunk az minden volt csak nem egységet mutató kommunikáció amit naponta kellett lábjegyzettel ellátni.  

A 4. kétharmad fényében most már világosan és egyértelműen ki kell mondani ez az ellenzék nem alkalmas a Fidesz leváltására! Nem képes egységet alkotni és azt mutatni is, nem képes alternatívát mutatni amit el is tudnak hinni a választók tömegei, és nem képes elhitetni a tömeggel, hogy hisz a sikerben. Amíg a választók százezrei azt látják, hogy ez az alakulat nem képes vezetni egy országot, nem is fog felhatalmazást kapni rá. Mert ugye a bizalmat meg kellene kapni előre a semmire, csupán bemondásra, meg a látszatra és a sok ígéretre, az meg kurvanehéz dolog Béláim, Kurvanehéz. Ahhoz, hogy siker legyen belőle nagyon sokat kell dolgozni, előre és nem elég rá fél év, főleg nem egy 50 napos kampányolás. Abba a bizalomba sok munkát kell előre belefektetni, hogy a választó elhiggye kitartson és aztán szavazzon is  rá. Hogy Mari néni a falu szélén, aki csak M1-t meg Kossuth rádiót hallgat és a megyei újságot olvassa lásson mást is a hazugságokon  kívűl.

De ennél sokkal nagyobb baj az, hogy az ellenzék 6 pártja nem ismeri a népet és annak lelkecskéjét. Lövése sincs mi foglalkoztatja az embereket, mik a problémái mert a kampányból ez teljesen világosan kiderült. Olyan dolgokkal kampányolt amik huszadrangú szempontok a népnél. Csak egy példát említek. Korrupció. Állítom, a nép 90%-a magasról l......ja. Ugyanis mindenki valamilyen formában gyakorolja. Ha nem gyakorolná éhen halna, nem működne az élete vagy nagyon de nagyon nehezen tudná megoldani az amúgy is nehezen megoldható problémáit. Valamilyen formában tehát előnyt szerez a másikkal szemben. Ezért aztán a korrupció megszüntetését ígérni főleg úgy, hogy nincs megoldás a problémákra, nem lehet. Sorolhatnám még mik lettek elbaszaríntva, de az eredmény fényében főleg így, majd két héttel a választás után már értelmét vesztené. Nem is sorolom.

Előre kell nézni hiszen a múlt a tegnap már halott. Le kell vonni a tanulságot és elkezdeni alapozni, hogy majd egy szilárd alapra fel lehessen húzni a jövőt, hogy aztán 2026-ban vagy később le lehessen váltani ezt az orbáni rendszert. Mert a tanulság az, hogy ha nem is lehetett volna nyerhető de nagyon szorossá lehetett volna tenni ennek a választásnak az eredményét és ha ez sikerült volna, mindenki az ellenzéki oldalon sikernek tudhatta volna be. Erőt adott volna az építkezéshez erőt és kitartást.           

És még valami apróság a végére, hogy a Gyurcsányozás se maradjon el meg ki a szösszenetemből.

Ma az ellenzéki oldal egy 22-es csapdában vergődik. Gyurcsánnyal nem lehet kormányt váltani, de nélküle sem.  Ma, még megkerülhetetlen tényező. Nem kellemes eme tudat, de megkerülhetetlen. Erre, a ma még megoldhatatlan problémára is megoldást kell találnia annak aki majd le akarja váltani a NER-t. Mert most az a nagy büdös helyzet, hogy Gyurcsány és Orbán egymást tartják hatalomban. Mert Orbán már rég nem létezne Gyurcsány nélkül és Gyurcsány sem létezhetne Orbán nélkül.  

 

És igen. Én is benne vagyok abban az egy millióban. De, csak félig. Mert egyéniben leszavaztam  a helyi ellenzéki jelöltre, pártlistán viszont a Kutyákra szavaztam, mert úgy láttam jónak, hogy ha tehetek akár csak egy szavazatot is hozzá, hogy bekerüljenek a Parlamentbe akkor inkább ők mint a nácik. Mert az ellenzéki bukás számomra tiszta volt legfeljebb a kétharmadot nem láttam benne. Szóval kezdjünk el végre építkezni helyileg kis csoportokban és ha lesz majd akinek el hisszük, hogy képes megvalósítani amit akarunk, akkor már csak össze kell kapcsolni eme kis csoportokat egy nagy egésszé. Természetesen nem jár érte se pénz se dicsőség csak a tudat, hogy nem adtuk fel a reményt, hogy egyszer sikerülhet Európai országot csinálni Magyarországból. Mert, most fényévekre vagyunk Európától.....

forradalom.jpg